Aktuelt

På lagertomta til Lilleborg har alternativene vært leiligheter eller skole. I januar 2018 bestemte byrådet seg for skole. Og det blir et fint grøntområde mot elva.
Den flotte bygningen og restauranten brant i desember 2015. 23 måneder senere åpnet den på nytt.
Åpnet forsommeren 2017
Laksen går nå opp til Øvre Foss.
Åpnet 17. juni 2013
Se program fra NRK skole
Nå får man info til smarttelefon eller nettbrett.
Akerselva er en sosial og politisk skillelinje i Oslo by.
Den andre mars 2011 rant 6000 liter klor ut av vannbehandlingsanlegget ved Akerselvas start. NIVA-rapporten fra slutten av mai samme år viste at mye av insektlivet har klart seg godt.
Snart ser vi hverken elva eller bygningene langs den på sommerstid.

Jerusalem bru

Like nedenfor Bjølsenfossen åpnet i september 2011 en staselig gang- og sykkelbro. 
Den er et element i en grønn rute på tvert av Oslo, fra Frognerparken til Sinsen. Brua er rundt 100 meter lang, og ble påbegynt i november 2010.
Jerusalem bru
Brua er svært vakkert utformet, og nydelig lyssatt på kveld og natt. Hadde kommunen får hogget ovenfor brua, kunne vi sett Akerselvas største foss: Bjølsenfossen. Nå ligger den skjult bak et ugjennomtrengelig løvverk. Hadde de fått hogget nedover, ville vi sett området til Lilleborg fabrikker. Og hadde de fått hogget mot øst, ville vi sett Bjølsen valsemølle. Nå er alt druknet i klorofyll.

Jerusalem høres kanskje ikke ut til å ligge i Oslo. Husmannsplassen med dette navn, samt Jerusalem mølle, lå imidlertid like nedenfor Bjølsenfossen.