Aktuelt

På lagertomta til Lilleborg har alternativene vært leiligheter eller skole. I januar 2018 bestemte byrådet seg for skole. Og det blir et fint grøntområde mot elva.
Den flotte bygningen og restauranten brant i desember 2015. 23 måneder senere åpnet den på nytt.
Åpnet forsommeren 2017
Laksen går nå opp til Øvre Foss.
Åpnet 17. juni 2013
Se program fra NRK skole
Nå får man info til smarttelefon eller nettbrett.
Akerselva er en sosial og politisk skillelinje i Oslo by.
Den andre mars 2011 rant 6000 liter klor ut av vannbehandlingsanlegget ved Akerselvas start. NIVA-rapporten fra slutten av mai samme år viste at mye av insektlivet har klart seg godt.
Snart ser vi hverken elva eller bygningene langs den på sommerstid.

Utdanningsinstitusjoner

BIDen opprinnelige industrien langs Akerselva er nesten borte. I dag har blant annet utdanningsinstitusjoner overtatt, og det finnes flere av dem langs elva. I Nydalen har Bedriftsøkonomisk Institutt (BI) etablert seg på noe av tomtene til Christiania Spigerverk.


Oslo kunsthøyskoleI lokalene til den gamle Christiania Seildugsfabrik, som ble etablert i 1856, holder Kunsthøyskolen i Oslo til. Den 30. august 2010 ble de 40.000 kvm store lokalene fyllt opp med de siste innflytterne, og nå er Operahøgskolen, Teaterhøgskolen, Balletthøgskolen, Møbel- og interiørdesign, Kles- og kostymedesign, Visuell kommunikasjon, samt kunstfagene med keramikk, metall, tekstil, grafikk og Kunstakademiet på plass. Området ligger på østsiden av elva, like nedenfor Sannerbrua.


Oslo lysverker

Like nedenfor holder Arkitekthøyskolen (Arkitektur og designhøgskolen i Oslo) til, på vestsiden av Akerselva.