Aktuelt

På lagertomta til Lilleborg har alternativene vært leiligheter eller skole. I januar 2018 bestemte byrådet seg for skole. Og det blir et fint grøntområde mot elva.
Den flotte bygningen og restauranten brant i desember 2015. 23 måneder senere åpnet den på nytt.
Åpnet forsommeren 2017
Laksen går nå opp til Øvre Foss.
Åpnet 17. juni 2013
Se program fra NRK skole
Nå får man info til smarttelefon eller nettbrett.
Akerselva er en sosial og politisk skillelinje i Oslo by.
Den andre mars 2011 rant 6000 liter klor ut av vannbehandlingsanlegget ved Akerselvas start. NIVA-rapporten fra slutten av mai samme år viste at mye av insektlivet har klart seg godt.
Snart ser vi hverken elva eller bygningene langs den på sommerstid.

Kulturhistorien

Akerselva har en rik kulturhistorie. En vandring i malernes og dikternes fotspor er mer enn mulig. 

I Kvernsagn skriver Peder Chr. Asbjørnsen: Når verden går meg i mot, og det unnlater den sjeldent å gjøre når det gis noe leilighet til det, har jeg stedse funnet meg vel ved å ta en friluftsvandring som demper min smule bekymring og uro. Hva som hadde vært i veien den gang, husker jeg ikke mere; men det som står klart for min erindring er at jeg en sommereftermiddag for noen år siden vandret oppover engene på østsiden av Akerselven med fiskestangen i hånden, forbi Torshaug og Sandaker gjennom Lillohagen til oset ved Maridalsvannet.

Peder Christian AsbjørnsenHistorielaget Kjelsås, Grefsen og Nydalen har tatt Peder Chr. Asbjørnsen inn i sitt bumerke.  Denne steinen befinner seg på Fysja - tett inn til elva.