Aktuelt

På lagertomta til Lilleborg har alternativene vært leiligheter eller skole. I januar 2018 bestemte byrådet seg for skole. Og det blir et fint grøntområde mot elva.
Den flotte bygningen og restauranten brant i desember 2015. 23 måneder senere åpnet den på nytt.
Åpnet forsommeren 2017
Laksen går nå opp til Øvre Foss.
Åpnet 17. juni 2013
Se program fra NRK skole
Nå får man info til smarttelefon eller nettbrett.
Akerselva er en sosial og politisk skillelinje i Oslo by.
Den andre mars 2011 rant 6000 liter klor ut av vannbehandlingsanlegget ved Akerselvas start. NIVA-rapporten fra slutten av mai samme år viste at mye av insektlivet har klart seg godt.
Snart ser vi hverken elva eller bygningene langs den på sommerstid.

Litt om guiden

Guiden heter Morten Jødal, og er utdannet biolog. Jeg er født i 1953, og bor på en husmannsplass i Bærumsmarka nær Oslo. På høsten jobber jeg med sopp og soppkurs (se Soppgleder), mens jeg på vinter og vår enten skriver og oversetter, jobber med prosjekter, eller er valgobservatør et eller annet sted i verden.

Morten JødalFinance Shared Services i Nordea vandret med meg langs elva våren 2009. De skriver: Vi møttes i Nydalen og hadde tre og en halv times veldig interessante timer nedover langs elva, med et forfriskende avbrekk på Oskar Braaten. Morten har en utrolig kunnskap om området og historien fram til i dag, samt en fortellerglede som gjør vandringen til en opplevelse.

Ta kontakt da vel!